Forum Xpam forum Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj
Pochwalcie sie swoim "Woodenem"
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum Xpam forum Strona Główna » Hardware Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Pochwalcie sie swoim "Woodenem"
Autor Wiadomość
CePiX
Abomination
Abomination


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 275
Skąd: Międzyrzec

Post Pochwalcie sie swoim "Woodenem" Odpowiedz z cytatem
Napisze jako pierwszy Razz

Proc: Intel Core 2 Quad - Q6600 2,4 GHz @ 3,0 GHz
Grafa: Nvidia GF 9600GT 1GB
Pamiec: 2x 2GB Kingston - 800 MHz
Dysk: Seagate Baracuda - SATA 2 - 500 GB
Plyta glowna - Gigabyte pod P31 ;/

_________________
Cep ma zawsze racje i tylko racje.
Nudzi Ci się? Nie masz co robić? - Usuń Posta!
Bsr i tak jest noob Very Happy. Poniżej widać jak bsr dostaje wpierdol. xD

xDD
Nie Mar 08, 2009 19:15 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama







Nie Mar 08, 2009 19:15
KaCzA
'
'


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 208
Skąd: Andrychów

Post Odpowiedz z cytatem
procesor: Core duo 1,6 ghz razem jest 2,5 ghz
Grafika: Geforce 7600
ramy: 1gb kingstona
Dysk: Baracuda 80gb
płyta głowna: ASUS P5L

Głośniki: Logitech 5.1 X-540
Monitor: ASUS VW221D 23 cale.



Nie liczy się komputer. Liczy się muzyka ^^

_________________
acc: KaCzA

Nie Mar 08, 2009 20:47 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger Nazwa Skype
CePiX
Abomination
Abomination


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 275
Skąd: Międzyrzec

Post Odpowiedz z cytatem
@up

Dal bym Ci mojego starego kompa to bys tak nie napisal Razz
Potrafi sie zawiesic podczas wlaczania winampa ;]

_________________
Cep ma zawsze racje i tylko racje.
Nudzi Ci się? Nie masz co robić? - Usuń Posta!
Bsr i tak jest noob Very Happy. Poniżej widać jak bsr dostaje wpierdol. xD

xDD
Nie Mar 08, 2009 21:15 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bart0zzo
'
'


Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 583
Skąd: Kraków, UK

Post Odpowiedz z cytatem
procesor: 2rdzeniowka xD po 2giga czyli 4giga w sumie; pentium ;p
grafika: jakis szajs procesorowy 126mb
ramy: 2gb ddr
dysk:250giga maxtor

dalej juz nie pamietam, dawno kupowalem go ;d

_________________
http://bart0zz.mybrute.com
Nie Mar 08, 2009 22:58 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KaCzA
'
'


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 208
Skąd: Andrychów

Post Odpowiedz z cytatem
CePiX napisał:
@up

Dal bym Ci mojego starego kompa to bys tak nie napisal Razz
Potrafi sie zawiesic podczas wlaczania winampa ;]



Ja mam po to komputer żeby ogladac filmy, sluchac muzyki i tworzyc w programach. Gra to tylko dodatek.

_________________
acc: KaCzA

Nie Mar 08, 2009 23:11 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger Nazwa Skype
marian1012
'
'


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 543
Skąd: :dąkS

Post Odpowiedz z cytatem
procek: Athlon 64 x2 Dual Core 3800+ 2,01 GHz
RAM 3 GB
grafa: GeForce 9800 GTX+
dysk: Seagate Baracuda 250 GB
plyta Gigabyte jakas tam

_________________
><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*> ><(((*>






Informacja
Nie możesz wysłać nowego postu tak szybko po poprzednim, zaczekaj chwilę i spróbuj ponownie
Nie Mar 08, 2009 23:30 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bsr
'
'


Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 512
Skąd: wwa ludzie są tu

Post Odpowiedz z cytatem
Dota to tylko dodatek ?osz ty w morde....
@edit dodam jak wrócę ze szkoły Very Happy

_________________
ja tu tylko sprzątam
------------------------------
tyrymtymtym
Pon Mar 09, 2009 06:44 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mAeStRo
Frost Wyrm
Frost Wyrm


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 433
Skąd: Rzeszów

Post Odpowiedz z cytatem
nie chce mi sie dokladnie pisac tych parametrow, ale:

procek: intel core 2 duo 2,4
grafa: 512 mb geforce 8600 GT
dysk 300 gb
plyta glowna gigabyte

_________________




Pon Mar 09, 2009 19:03 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sppawacz
Crypt Fiend
Crypt Fiend


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 320
Skąd: Nowy Sącz

Post Odpowiedz z cytatem
Bsr napisał:
Dota to tylko dodatek ?osz ty w morde....
@edit dodam jak wrócę ze szkoły Very Happy


Bsr to ma przejebane, od 9 marca siedzi w szkole...

_________________
TS:
server adress : EXTRA-TS.EU
kanał: 66. CR
hasło: koko

chodżby piwo było z gówna, nic mu w smaku nie dorówna^^

jeżeli chodzi o porządek to ja mam zawsze czystą w pokoju

studia: "bo zależność jest taka, że oblane egzaminy trzeba zdać, a zdane trzeba oblać"

Sro Mar 25, 2009 17:23 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ludwiczek
Peon
Peon


Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 19

Post Odpowiedz z cytatem
Płyta: Gigabyte GA-K8NE (nForce4-4x, Socket 754)
Procek: AMD Sempron, 1400 MHz (7 x 200) 2500+
RAM: 1GB DDR400 (2x512) 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Grafika: NVIDIA GeForce 6600 128MB/128bit chłodzona pasywnie i podkrecona Smile
HDD: internal WD Caviar 80GB + external WD Caviar 750GB Smile
Monitor: NEC FE991SB 19" diamondtron 1280x1024x32@85Hz

czyli stary wooden, stary sempron 1,4, stary ram 1024, i grafika budzaca dzisiaj smiech Smile
mimo to dotka zapieprza jak ta lala a gry ładują sie po 10-15 sekund, czyli dla mnie w normie

...dodam tylko ze dbam o niego i jest dobrze ustawiony, utrzymany i dziala lepiej niz nie jeden
2x szybszy "na papierze" ... Very Happy

ps.
do piszących: "mam 2 rdzenie po 2,0GHz czyli razem 4,0Ghz"

BZDURA! not offence Smile
2 czy 4 rdzenie nie mnożą i nie podnoszą nam taktowania proca, mogą zwiększyć jego wydajnosć
w aplikacjach wykorzystujących 2-4 rdzenie , tzn jeden rdzeń robie pewną robotę, drugi inną,
przez co wydajnosć moze być o wiele wyższa niż na takim samym taktowaniu z 1 rdzeniem,
ALE, nie moża powiedizeć ze w rdzenie 2.0 są szybsze od 1 rdzenia np 3.0

procesor 3,2 Ghz 1 rdzeniowy stary, bedzie szybszy w 1 rdzeniowych obliczeniach i aplikachach
od najnowszego quada 2,5 Ghz, ktor ma 4 rdzenie po 2,5 Ghz Smile
Nie Mar 29, 2009 12:05 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nietryp
Peon
Peon


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 11

Post Odpowiedz z cytatem
pochwale się bo chyba najdrewnianiej pojadę;]

Proc: AMD athlon 2GHZ "podrasowany na 1,5 GHZ bo przy większych częstotliwościach mi rebootuje kompa;)
Grafa: Nvidia GF 7600GS 512mb(tez chłodzona pasywnie i tez podkręcona ofc)
Pamięć: 512mb na DDR1 (pamięć z grafiki chyba szybsza:D)
Dysk: barakuda80gb i do tego jakiś shitowy noname 40gb
Płyta główna - stara zdezelowana jakaś z oldskulowymi portami i nie obsługująca USB 2.0 ;D

i co wygrałem konkurs?;]
mam nadziej ze główną nagrodą jest nowy piecet:D..
oby do wakacji wtedy se zapodam sputnika pod starcrafta2;D
Czw Kwi 09, 2009 23:42 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sasza
Wiwerna
Wiwerna


Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 180

Post Odpowiedz z cytatem
Ja swoim pctem z papieru nie chce sie chwalic,ale wie ktos moze jaki mozna komputer do 1k zl kupic? Albo jakis link gdzies czy cos,thx.
Biedny bsr,nadal go nie chca wypuscic ze szkoly,mimo ze jest sobota Sad.
Sob Maj 02, 2009 13:20 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Shymp
Peon
Peon


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 17

Post Odpowiedz z cytatem
Asus x57vn
CPU: Duo T5800 2,0 GHz
grafa: GeForce 9650m GT
HDD: 250GB
ram: 4GB
matryca: 15'4 WXGA 1280x800
Pon Maj 04, 2009 20:01 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
CePiX
Abomination
Abomination


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 275
Skąd: Międzyrzec

Post Odpowiedz z cytatem
Ludwiczek napisał:

BZDURA! not offence Smile
2 czy 4 rdzenie nie mnożą i nie podnoszą nam taktowania proca, mogą zwiększyć jego wydajnosć
w aplikacjach wykorzystujących 2-4 rdzenie , tzn jeden rdzeń robie pewną robotę, drugi inną,
przez co wydajnosć moze być o wiele wyższa niż na takim samym taktowaniu z 1 rdzeniem,
ALE, nie moża powiedizeć ze w rdzenie 2.0 są szybsze od 1 rdzenia np 3.0

procesor 3,2 Ghz 1 rdzeniowy stary, bedzie szybszy w 1 rdzeniowych obliczeniach i aplikachach
od najnowszego quada 2,5 Ghz, ktor ma 4 rdzenie po 2,5 Ghz Smile


Dobre brednie. Jezeli czegos nie jestes pewnie to nie pisz, bo tylko inne osoby wprowadzasz w blad.

Nie jest prawda ze procesor 2x 2.0GHz w aplikacji ktora bedzie wykorzystywala tylko 1 rdzen bedzie gorszy od procka o taktowaniu 3.0. Procek 2.0 GHz napewno nie wykorzysta swojej calej mocy jaka ma lecz:

Po pierwsze
Jesli myslisz ze czestotliwosc = wydajnosc to jestes w bledzie.
Po drugie
Czestotliwosc to nie wszystko. Nie mozna sie tylko nia kierowac. Liczy sie tez pamiec cache - L1 i L2 a w przypadku phenomow takze L3. Istotna jest takze technologia wykonania procesora np Q6600 jest wykonany w technologi 65nm a np. Q9400 w techn. 45nm.
Po trzecie
Masz np. athlona 3000+. Klikasz prawym na "Moj komputer" a tam pokazuje Ci sie ze procesor jest taktowany 1.8 GHz. Myslisz: "Oszukali mnie ! omfg !"

Czestotliwosc rdzenia =/= wydajnosc, a 3000+ jest to oznaczenie ktore oznacza ze procesor ten jest tak samo wydajny jak jego Intelowski odpowiednik - np. P4 3.0 GHz

_________________
Cep ma zawsze racje i tylko racje.
Nudzi Ci się? Nie masz co robić? - Usuń Posta!
Bsr i tak jest noob Very Happy. Poniżej widać jak bsr dostaje wpierdol. xD

xDD
Czw Maj 21, 2009 18:07 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Limitbreaker
Siepacz
Siepacz


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 48

Post Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Nie jest prawda ze procesor 2x 2.0GHz w aplikacji ktora bedzie wykorzystywala tylko 1 rdzen bedzie gorszy od procka o taktowaniu 3.0. Procek 2.0 GHz napewno nie wykorzysta swojej calej mocy jaka ma lecz:
Bredzisz, jeśli aplikacja wykorzystuje tylko jeden rdzeń, a masz dwa po 2.0GHz, to logiczne, że procek jednordzeniowy będzie w takiej aplikacji wydajniejszy (o większym taktowaniu).

U mnie taki sprzęcior:

E7300 3.0GHz
OCZ Platinum rev.2 1GHz 4-4-4-12
Palit Radeon HD4850 512MB
GB EP35-DS3
CT X-Fi Xtreme Gamer
Logitech Internet Pro 350
Logitech G5
Logitech X-540...
Razer Destructor
i monitor - LG W2252TQ-PF.

Internet 6Mbit Neutral
Czw Maj 21, 2009 23:10 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama







Czw Maj 21, 2009 23:10
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum Xpam forum Strona Główna » Hardware Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Xpam forum  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online